Studio Nemesis

Lähipäivien aukioloajat:

26.10: Suljettu

27.10: 10.00-17.00

28.10 10.00-17.00

29.10-2.11: Suljettu

Annan asiakkaat normaalisti

Lävistysten hoito

– Pese kätesi huolellisesti aina ennen kuin kosket lävistykseesi.

– Käytä paranemisaikana puhtaita, väljiä ja hengittäviä vaatteita lävistyksen alueella.

– Vaihda lakanat säännöllisesti.

– Tarkista päivittäin (suihkussa) että korusi pallot ovat tiukasti kiinni.

– Mitä enemmän lävistys on tekemisissä ilman kanssa, sen parempi.

– Pidä huoli ettei lävistykseesi pääse mitään kemikaaleja esim. hiuslakkaa, meikkejä, ihovoiteita tai alkoholipohjaisia puhdistusaineita.

– Vältä järvi- ja kloorivettä sekä saunaa1-2vkoa. Vältä myös kylpemistä ammeessa.

– Älä käytä apteekista saatavia voimakkaita desifiointiaineita, valikoimastani löytyy lävistyksille suunniteltu miedompi desifiointiaine.

PUHDISTAMINEN

– Lävistys on puhdistettava alkuvaiheessa 2-3 kertaa päivässä (puhdistaminen useammin ärsyttää lävistystä ja näin ollen hidastaa sen paranemista). Puhdistukseen riittää lämmin vesi (ja mieto saippua). Huuhtele lävistystä juoksevan veden alla. Vältä turhaa koskemista! ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIPOHJAISIA PUHDISTUSAINEITA!

– Jos iho lävistyksen ympäriltä kuivuu, voit laittaa siihen kevyen kerroksen nopeasti imeytyvää kosteusvoidetta. Rasvoja ei pidä käyttää itse lävistyksen hoidossa koska ne muodostavat kalvon, joka estää hapen pääsyn lävistykseen. EI TATUOINTEIHIN KÄYTETTÄVIÄ RASVOJA KUTEN HELOSANIA!

– ÄLÄ irrota korua parantumisaikana. Parantunutkin lävistys saattaa umpeutua muutamissa minuuteissa.

SUU JA HUULET

– Purskuttele suu miedolla suuvedellä/runsaalla vedellä aamuin ja illoin, sekä ruokailun jälkeen.

– Vältä kiinteää ruokaa.

– Jään imeskely tai jäävedellä purskuttelu auttavat turvotukseen.

– Vältä tupakointia seuraavat pari tuntia

Kielilävistys

Voit käyttää suun puhdistamiseen 2 kertaa päivässä liikkeeltämme saatavaa suuhuuhdetta. Syö mieluummin keittoja ja pehmeitä ruokia ja huuhtele suu jokaisen ruokailukerran jälkeen raikkaalla vedellä. Runsas veden nauttiminen edistää muutenkin lävistyksen paranemista. Iltaisin kannattaa juoda pari isoa lasillista vettä, jotta kieli ei turpoaisi niin paljoa yön aikana. Rauta-, sinkki- ja monivitamiinivalmisteet, hyvä yleiskunto ja terveelliset elämäntavat edistävät paranemista. Särkyyn ja turvotukseen voi käyttää ibuprofeiinivalmisteita, kuten Burana. Tarkkaile, etteivät korun pallot löysty ja tarpeen tullen kiristä niitä, mutta vain puhtain sormin. Koru saattaa kerätä myös plakkia ja hammaskiveä, mikä kannattaa harjata pois hammasharjalla. Käytä uutta, puhdasta hammasharjaa parantumisaikana.

Vältä näitä ensimmäiset kaksi viikkoa:

Tupakanpoltto ja alkoholin käyttö. Tupakansavusta voi välittyä tuoreeseen haavaan epäpuhtauksia, joka voivat aiheuttaa huonolla tuurilla tulehduksen. Jos on pakko polttaa, yritä muistaa purskutella suu vedellä sen jälkeen. Alkoholi ohentaa verta ja alkuvaiheessa lävistys voi vuotaa runsaammin. Alkoholi myös ärsyttää tuoretta haavaa ja kieli voi pysyä pidempään kipeänä ja turvoksissa.
Suutelu ja suuseksi. Ihmisten bakteerikannat voivat erota omistasi, jopa tutun partnerin, jolloin eritteiden pääseminen haavaan voi aiheuttaa tulehduksen.
Turha puhuminen ja korulla leikkiminen. Kaikki ylimääräinen rasite hidastaa parantumista.
Hiili- ja sitrushappopitoiset juomat, mausteiset ruuat, sekä maitotuotteet. Hapot ja mausteet ärsyttävät lävistystä ja pitävät sen pidempään kipeänä. Maitotuotteet taas keräävät plakkia koruun, jossa bakteerien on mukava asua.
On normaalia, että lävistyksen ottamisen jälkeen saattaa ilmetä särkyä ja turvotusta niin kielessä kuin kaulan alueen imusolmukkeissa. Paranemisen aikana lävistyksestä saattaa vuotaa myös vaalean kellertävää kudosnestettä, joka ei ole mätää. Kieleen saattaa muodostua peitteitä, jotka voi, jos kieli ei ole liian kipeä, harjata pois hammasharjalla. Mahdolliset oireet lakkaavat muutaman viikon kuluessa. Kun kielen turvotus on täysin laskenut (normaalisti 2-4 viikkoa), koru kannattaa vaihtaa lyhyempään. Kielikoru tulisi vaihtaa uuteen n. vuoden välein hygienia syistä                    

 

Microdermal

Uusi lävistys voi tulehtua herkästi, joten sen hoito on tärkeää. Lävistys paranee omaan tahtiinsa, ensimmäisen viikon aikana microdermalin ankkuri kiinnittyy kevyesti. Kokonais paranemisaika on noin 2-3kk.

  • Huuhtele microdermal lämpimällä vedellä pari kertaa päivässä.
  • Älä käytä apteekista saatavia desifiointi aineita, ne ovat liian voimakkaita ja kuivattavat lävistysaluetta, joka hidastaa parantumista ja saattaa edesauttaa uloskasvua.
  • Lävistyskohta ja koru suositellaan suojattavaksi laastarilla ensimmäisen viikon öiden ajaksi.
  • Uloskasvun riski pienenee, kun koru ei jää kiinni mihinkään ja saa rauhassa asettua paikoilleen. 
  • Paranemisen kannalta on tärkeää pitää ihoalue puhtaana sekä antaa korun olla rauhassa paikoillaan ilman näpräämistä. 
  • Lävistyksestä vuotaa parantumisvaiheessa kellertävää kudosnestettä. Kuivunutta kudosnestettä voit huuhdella pois lämpimällä vedellä. 

Microdermalit paranevat yleensä oireettomasti, eikä paranemisprosessi usein sisällä kipua tai turvotusta. Mustelman muodostuminen sekä ympärillä olevan ihoalueen punoitus on paranemisaikana normaalia. Uloskasvun riski on olemassa, kuten muissakin lävistyksissä. Uloskasvun aika vaihtelee ihmiskohtaisesti ja microdermal saattaa kasvattaa itsensä ulos kuukauden tai jopa puolen vuodenkin jälkeen. Yleensä hyvin ihoon juurtunut koru pysyy paikoillaan pitkiä aikoja ja tulokset ovat paranemis- sekä säilyvyysasteella parempia kuin esimerkiksi surface-koruilla tehdyissä lävistyksissä. Paikat, joissa iho liikkuu paljon (ranne, sormet, kaula ym.) uloskasvun riski on suurempi.

 

Jos lävistyksen kanssa tulee ongelmia, ota heti yhteyttä lävistäjään!