Studio Nemesis

Klassinen ripsienpidennys

klassiset ripsienpidennykset

Ripsienpidennys perustuu siihen, että omien luonnollisten ripsien juuriin kiinnitetään yksitellen hieman eri pituisia synteettisiä  ripsikuituja siihen tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsikuidut kiinnitetään niin, että niistä muodostuu mahdollisimman tasaisen kaareva ripsilinja, jossa ripset ovat hieman pidemmät ulkolaidalla ja lyhenevät kauniisti sisänurkkaa kohti. Ripsienpidennykset näyttävät samalta kuin omat ripsesi, mutta ne ovat huomattavasti pidemmät ja tuuheammat. Synteettiset ripset ovat hyvin kevyet. Niitä ei oikein ja huolellisesti laitettuina erota luonnollisista ripsistä, eivätkä ne käytännössä tunnu miltään.

Ripsienpidennyksen laittamiseen menee aikaa noin 1,5 – 2h ja kiinnitetyt ripset kestävät paikoillaan noin 2-6 viikkoa riippuen ripsen luonnollisen kasvusyklin vaiheesta. Ripsien kasvuaika on keskimäärin 60-90 päivää, jonka jälkeen ripset tippuvat pois ja uudet alkavat kasvaa tilalle. Ripsikuidut tippuvat siis pois yksittäin omien ripsien kasvukauden päättyessä. Silmässä on jatkuvasti eri kasvuvaiheessa olevia ripsiä, joten yleensä luonnollisten ripsien irtoamista ei juuri huomaa ripsirivistössä. Ripsienpidennysten  tippuminen on helpommin huomattavissa, koska ripsikuidut ovat pidemmät ja tummemmat kuin luonnonripset.
Muutamia ripsikuituja saattaa siis irrota ensimmäisen viikon aikana, mutta osa yleensä pysyy jopa pari kuukautta.

Ripsienpidennyksiä tulisi huoltaa ammattilaisella 2-4 viikon välein, jotta ripset pysyvät tuuheina ja hyväkuntoisina. Ripsien huoltoajat vaihtelevat 30:stä minuutista pariin tuntiin riippuen siitä, kuinka usein huolto tehdään ja kuinka hyvin ripset asiakkaalla pysyvät. Huolellinen kotihoito on tärkeää, jotta ripset pysyvät pidempään hyväkuntoisina, kauniina ja puhtaina.

Ripsienpidennykset laitetaan asiakkaan maatessa selällään silmät suljettuna hoitotuolilla. Ripsien kiinnittäminen ei tunnu kivuliaalta eikä erityisen epämukavalta. Ripsienpidennys on terveydelle vaaratonta. Jos epäilet mahdollista allergiaa tai yliherkkyyttä tuotteelle, on syytä asiasta mainita ripsien tekijälle etukäteen.

Jos päätät luopua ripsienpidennyksistä, poisto on aina tehtävä ammattilaisella. Ripsiä ei missään tapauksessa saa nyppiä itse, koska se vahingoittaa omia ripsiäsi. Ripsiä voi joutua joskus poistamaan, jos yksittäiset ripset alkavat kaartua väärään suuntaan tai silmien alueella esiintyy ärsytystä tai allergisia oireita. Ripset poistetaan siihen tarkoitetulla erityisellä aineella, joka ei vahingoita luonnollisia ripsiäsi. Voit myös antaa ripsien pidennysten irrota ajan kanssa, mutta siihen voi mennä useampi kuukausi.

Varattaisko aika?

Tästä pääset valitsemaan itsellesi sopivan ajan ripsienpidennysten laittoon.